Privacyverklaring Qonnecto B.V.

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle diensten, producten en activiteiten van Qonnecto B.V. (hierna: Qonnecto), en inclusief alle aan haar gelieerde ondernemingen. Bij de verwerking, opslag en het gebruik van persoonsgegevens geeft Qonnecto een hoge prioriteit aan de beveiliging, en handelt zij met inachtneming van geldende wet- en regelgeving.

In deze privacyverklaring vindt u een toelichting inzake verwerkingen, opslag en gebruik van persoonsgegevens door Qonnecto. We gebruiken hierbij specifieke bewoording die voor een goed begrip mogelijk om toelichting vragen. Ter verklaring verwijzen wij daarom naar onderstaande begripsomschrijving:


Persoonsgegevens

Gegevens die direct of indirect herleidt kunnen worden naar een persoon; bijvoorbeeld uw naam, adres, gepersonaliseerde email of geboortedatum.


Bijzondere persoonsgegevens

Bijzondere persoonsgegevens zijn gevoelige gegevens; bijvoorbeeld over gezondheid, een  strafrechtelijk verleden of religie.


Verwerken

Hiermee bedoelen we alles wat er met persoonsgegevens gedaan moet worden. Bijvoorbeeld het verzamelen, maar ook het opslaan, gebruiken en verwijderen van persoonsgegevens uit onze administratie.


Verantwoordelijke

De ‘eigenaar’ van bepaalde persoonsgegevens. Dit kan een derde (klant, leverancier, etc.) zijn, maar kan ook Qonnecto zelf zijn; dat hangt van de aard van de gegevens af.


Bewerker (of sub bewerker)

Hiermee bedoelen we de partij die de gegevens daadwerkelijk verwerkt. Dit kan Qonnecto zijn (als Telecom en/of  ICT dienstverlener), alsook een derde partij zijn, die op zijn of haar beurt weer gegevens van Qonnecto (of haar klanten) (sub)bewerkt.


1. Verschillende vormen van verwerking

Algemeen gesteld kan Qonnecto op verschillende manieren betrokken zijn bij de verwerking van (uw) persoonsgegevens.

Allereerst verwerkt Qonnecto de persoonsgegevens van haar directe en indirecte, bestaande of potentiële relaties. Deze verwerking is voor Qonnecto noodzakelijk om bijvoorbeeld haar klanten van dienst te kunnen zijn en te kunnen factureren, orders te kunnen plaatsen bij haar leveranciers en voor promotie- of marketingdoeleinden. Er kan een wettelijke verplichting bestaan om bepaalde persoonsgegevens op te vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opslag van een identiteitsbewijs bij het aanvragen van een abonnement. Ook valt te denken aan financiële gegevens die noodzakelijk zijn om de klant-relatie te onderhouden en administratieve informatie die wij verplicht moeten bewaren in opdracht van de Overheid.

Uiteraard verwerken wij ook gegevens van onze eigen werknemers. Dit is noodzakelijk bijvoorbeeld om salaris te kunnen betalen. Voorts hebben we de wettelijke verplichting gegevens op te slaan van toekomstige, huidige en ex-medewerkers.

In al deze gevallen is Qonnecto (eind)verantwoordelijk voor de bescherming van deze persoonsgegevens.

Daarnaast kan Qonnecto persoonsgegevens verwerken voor derden partijen. Dit doen wij in de rol van ICT en Telecom dienstverlener. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwerken van telecommunicatie bestanden of het aanbieden van database capaciteit voor een klant. In dit geval is Qonnecto als dienstverlener de bewerker van de betreffende persoonsgegevens.

Omdat Qonnecto als bewerker niet (eind)verantwoordelijk is voor de bescherming van de persoonsgegevens (dit is en blijft de Verantwoordelijke, de eigenaar dus), maakt zij in dat geval graag nadere afspraken met de klant in een zogenaamde bewerkersovereenkomst. Hierin wordt vastgelegd welke gegevens Qonnecto verwerkt en op welke wijze zij de gegevens zal beschermen voor die klant.


2. Welke gegevens Qonnecto verwerkt, en hoe deze opgeslagen worden.

Wat voor gegevens Qonnecto precies verwerkt, hangt af van haar rol. Zoals hierboven aangegeven moet een onderscheid worden gemaakt tussen de situatie waarin Qonnecto zelf verantwoordelijk is en de situatie waarin een derde (bijvoorbeeld klant of leverancier) verantwoordelijk is.

In het eerste geval verwerkt Qonnecto alleen die persoonsgegevens die zij daadwerkelijk nodig heeft. Wij hanteren hierin een proportionaliteits- en subsidiariteitstoets. Deze voorziet erin dat persoonsgegevens alleen opgeslagen worden als en voor zolang voor die persoonsgegevens een gerechtvaardigd doel bestaat.

De persoonsgegevens worden zorgvuldig bewaard en zijn uitsluitend toegankelijk voor medewerkers van Qonnecto, voor zover dat uit hoofde van hun functie noodzakelijk is.


3. Inzake verwerking en geheimhouden hanteert Qonnecto deze regels.

Alle Qonnecto medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht, deze is schriftelijk vastgelegd.

Bewerkersovereenkomst met derden. In het geval dat Qonnecto een derde partij inschakelt die in haar opdracht persoonsgegevens gaat bewerken (bijvoorbeeld voor een marketing campagne voor Qonnecto) zal vooraf met deze derden partij een bewerkersovereenkomst gesloten worden.  Deze bewerkersovereenkomst zorgt ervoor dat uw gegevens bij die derde net zo veilig zijn als bij Qonnecto. Qonnecto blijft in dit geval eindverantwoordelijk.

Qonnecto verkoopt uw persoonsgegevens nooit door aan derden.

Qonnecto stelt geen persoonsgegevens beschikbaar aan derden partijen of instanties, tenzij er sprake is van wettelijke verplichtingen, zoals in het kader van onderzoeken door gerechtelijke organisaties en/of toezichthouders.

In het andere geval (wanneer Qonnecto de gegevens verwerkt als ICT en Telecom dienstverlener; zonder Verantwoordelijke van de gegevens te zijn), is Qonnecto niet op de hoogte welke gegevens precies opgeslagen of bewerkt worden. Qonnecto biedt in dit geval het beschermings- en serviceniveau dat met u is afgesproken in de bewerkersovereenkomst.

In alle gevallen beveiligd  Qonnecto haar systemen -naar redelijkheid en beste kunnen- met passende technische en organisatorische maatregelen, tegen verlies en/of enige vorm van onrechtmatig gebruik of verwerking.


4. Verwerkt Qonnecto ook bijzondere persoonsgegevens?

Qonnecto verwerkt als eindverantwoordelijke geen bijzondere persoonsgegevens.

Wel kan het zijn dat Qonnecto bijzondere persoonsgegevens verwerkt van haar klanten, bijvoorbeeld in een private cloud of dedicated datacenter oplossing voor opdrachtgevers in bijvoorbeeld de zorgsector of  juridische dienstverlening.


5. Inzicht in de door Qonnecto verwerkte en opgeslagen persoonsgegevens.

Qonnecto kan u op verzoek inzicht geven in uw persoonsgegevens, voor zover zij eindverantwoordelijke is voor deze persoonsgegevens. Vindt u dat uw persoonsgegevens onjuist zijn of onvolledig; of vindt u het niet nodig dat zij worden opgeslagen? Dan kunt u bij Qonnecto een verzoek indienen tot wijziging, aanvulling of verwijdering van de persoonsgegevens. Uw verzoek kunt u per email indienen bij: dpo@qonnecto.nl

Qonnecto zal uw verzoek honoreren, tenzij inwilligen van uw verzoek de u geleverde dienstverlening onmogelijk maakt, of indien wettelijke verplichting uitvoering van uw verzoek verhinderen. In dit geval zal u door Qonnecto geïnformeerd worden en lichten wij daar waar mogelijk ons standpunt toe. Bent u het niet eens met ons besluit dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens waar u een klacht in kan dienen.


6. De website van Qonnecto maakt gebruik van cookies.

Qonnecto maakt bij het aanbieden van haar online diensten gebruik van cookies. Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestanden die op uw computer, tablet of mobiele telefoon (kunnen) worden geplaatst bij bezoek aan de Qonnecto website.

In het website disclaimer van Qonnecto, dat u kunt terugvinden op qonnecto.nl (https://qonnecto.nl/disclaimer/), leest u alles over het gebruik van cookies door Qonnecto.


7. Contactopties voor vragen, verzoeken of klachten.

Heeft u een vraag of een klacht over de verwerking van persoonsgegevens door Qonnecto dan kunt u contact opnemen met de hiervoor verantwoordelijk functionaris:

Telefoonnummer: 085 – 744 1005

E-mail: dpo@qonnecto.nl


Afsluitend:

Qonnecto behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de privacyverklaring. Elke wijziging zal op de website van Qonnecto gepubliceerd worden.

Versie: 1 juli 2020